Στην κορυφή του κόσμου ο Κώστας Αλεξόπουλος κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο squat, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Single Lifts

alex2

Ασύλληπτη επιτυχία για το Ελληνικό Powerlifting. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, η Ελλάδα κατακτά χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα sigle lifts της World Drug Free Powerlifting Federation. Πρόκειται για τον Κώστα Αλεξόπουλο. Ο 46χρονος διεθνής μας, αγωνίστηκε την Παρασκευή 12/6/2015 στην κατηγορία Masters των 100 κιλών στην κίνηση του squat. Σήκωσε 210 κιλά με την πρώτη προσπάθεια, επίδοση η οποία του χάρισε το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία του. Δοκίμασε δύο φορές στα 215 κιλά, αλλά οι προσπάθειές του κρίθηκαν άκυρες, παρόλο που σήκωσε τα κιλά καθώς σε αυτή τη διοργάνωση που είναι κορυφαία, οι κριτές εξαντλούν την την αυστηρότητά τους.

Σήμερα ο Κώστας θα αγωνιστεί στο άθλημα των πιέσεων πάγκου και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια των επιτυχιών. Στη μάχη μαζί του ρίχνεται και ο νεαρός αθλητής Πάτροκλος Ανδρουλάκης-Κορακάκης ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία 125 κιλών Junior. Την Κυριακή θα αγωνιστεί και ο τρίτος διεθνής μας, ο Ιωάννης Στρατάκης στην κατηγορία των 82,5 κιλών open στην κίνηση των άρσεων θανάτου. Η Ελλάδα θα δηλώσει ισχυρά το παρών, δείχνοντας ότι θα πρέπει να μας υπολογίζουν σοβαρά εφεξής. Ακολουθεί ένα βίντεο με ένα μικρό αφιέρωμα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή μας.

Comments are closed.

Scroll to Top