Αγωνιστική Ενδυμασία και Προσωπικός Εξοπλισμός

RAW

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

Η αγωνιστική στολή θα πρέπει να αποτελείται από ένα μονοκόμματο κομμάτι ελαστικού υλικού μίας στρώσης, χωρίς έμπλαστρα και παραγεμίσματα. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μη υποστηρικτικές στολές από άρση βαρών ή πάλη. Οι τιράντες της στολής πρέπει να φοριούνται κανονικά στους ώμους την ώρα του αγωνίσματος. Επίσης, η αγωνιστική στολή πρέπει να είναι σύμφωνη με τις παρακάτω απαιτήσεις:

  • Μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος.
  • Οι ραφές δεν πρέπει να ξεπερνούν σε πλάτος τα 3 εκ. και σε πάχος το 0,5 εκ. Οι μη υποστηρικτικές στολές μπορούν να έχουν ραφές και στριφώματα που ξεπερνούν τα 3 εκ. στο πλάτος.
  • Οι ραφές μπορούν να προστατευθούν με στενό χοντρό ύφασμα ή ελαστικό υλικό, μικρότερο από 2 εκ. σε πλάτος και 0,5 εκ. σε πάχος.
  • Η αγωνιστική στολή πρέπει να έχει μπατζάκια μεταξύ 3 και 15 εκ., μετρούμενα από τον καβάλο και προς τα κάτω στο εσωτερικό του ποδιού. Οι μη υποστηρικτικές στολές της άρσης βαρών μπορούν να έχουν μπατζάκια μεγαλύτερα των 15 εκ., αρκεί να μην καλύπτουν το γόνατο και να μην έρχονται σε επαφή με επιδέσμους γονάτων ή υποστηρικτικά επιγονατίδας.
  • Οι μη υποστηρικτικές στολές μπορούν να έχουν ενισχυμένο καβάλο.
  • Στους Παγκόσμιους και Τοπικούς αγώνες Ελληνικού Σωματίου Δυναμικού Τρίαθλου, όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να φορούν μια αθλητική ενδυμασία που να είναι σύμφωνη με τις παραπάνω απαιτήσεις, με τη μόνη εξαίρεση να είναι η ολόσωμη στολή αεροβικής που φορούν οι αθλητές με σωματικές αναπηρίες στην Πίεση Πάγκου
ΦΑΝΕΛΑ

Μία φανέλα (κοινώς «κοντομάνικο») πρέπει να φοριέται κάτω από την αγωνιστική στολή από όλους τους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος «Κάθισμα» και «Πίεση σε Πάγκου». Στην κίνηση «Άρση» είναι προαιρετικό για τους άνδρες, αλλά υποχρεωτικό για τις γυναίκες. Η φανέλα υπόκειται στους παρακάτω όρους:

  • Δεν έχει ραβδώσεις.
  • Δεν είναι φτιαγμένη από ελαστικό ή παρόμοιο υλικό. Εξειδικευμένα μπλουζάκια «Πάγκου» δεν επιτρέπονται.
  • Δεν έχει ενισχυμένες ραφές ή ραφές που μπορούν να βοηθήσουν τον αθλητή στην προσπάθειά του.
  • Πρέπει να έχει μανίκια που αρχίζουν μετά τον δελτοειδή μυ και τελειώνουν πριν τον αγκώνα.
ΕΣΩΡΟΥΧΑ

Κάτω από την αγωνιστική στολή οι αθλητές μπορούν να φορέσουν οποιοδήποτε αθλητικό ή μη εσώρουχο οποιασδήποτε αναλογίας σε βαμβάκι, νάιλον ή πολυεστέρα (αλλά όχι μαγιό ή ανάλογης ελαστικότητας ρούχο). Εξειδικευμένα εσώρουχα για «Βαθύ Κάθισμα» απαγορεύονται. Οι αθλήτριες μπορούν να φορέσουν μη υποστηρικτικά εσώρουχα.

ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

Για την κίνηση «Ξεκόλλημα» ο αθλητής πρέπει να φοράει μακριές κάλτσες που να φτάνουν μέχρι κάτω από το γόνατο. Επιτρέπονται μόνο υποδήματα αθλητικά ή μποτάκια άρσης βαρών. Δεν επιτρέπονται μποτάκια ορειβασίας ή μπότες εργασίας. Το τακούνι του υποδήματος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 εκ.

ΖΩΝΗ

Η ζώνη πρέπει να είναι φτιαγμένη από δέρμα, βινύλιο, νάιλον ή άλλο παρόμοιο μη ελαστικό και μη μεταλλικό υλικό (εκτός της πόρπης και των κολάρων) και να φοριέται έξω από την αγωνιστική στολή. Διαστάσεις: Πλάτος – 10 εκ. μέγιστο˙ πάχος – 13 χλ. μέγιστο. Η ζώνη δεν πρέπει να περιβάλλει το σώμα πάνω από μία φορά και δεν πρέπει να έχει παραγεμίσματα.

ΕΠΙΔΕΣΜΟΙ

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίδεσμοι καρπού με μέγιστο πλάτος 8 εκ. και μέγιστο μήκος 1 μ.. Δεν μπορούν να εκτείνονται άνω των 10 εκ. πάνω από τον καρπό και άνω των 2 εκ. κάτω από τον καρπό. Αντί για επιδέσμους καρπού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ζώνες καρπού επίσης μικρότερου πλάτους από 10 εκ.. Εάν οι επίδεσμοι είναι τυλιχτοί, επιτρέπεται να δημιουργήσουν ένα «μανίκι», και εάν έχουν «Velcro» αυτά δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερα από 30 εκ. σε μήκος και 8 εκ. σε πλάτος, συμπεριλαμβανομένης και της θηλιάς αντίχειρα. Το ολικό μήκος της ζώνης καρπού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50 εκ.. Η θηλιά αντίχειρα δεν πρέπει να είναι φορεμένη όση ώρα ο αθλητής αγωνίζεται.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίδεσμοι γονάτων μέγιστου μήκους 2 μ. και μέγιστου πλάτους 8 εκ.. Δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με την αθλητική στολή ή τις κάλτσες.

  • Υποστηρικτικοί επίδεσμοι – Μόνο οι εγκεκριμένοι από τη World Drug Free Powerlifting Federation (WDFPF) επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν σε αγώνες δυναμικής άρσης βαρών.
  • Μη υποστηρικτικοί επίδεσμοι φτιαγμένοι από ιατρικό υλικό και επίδεσμοι ιδρώτα δεν χρειάζονται έγκριση.
Άλλα

Σκόνη μωρών, κιμωλία μπιλιάρδου, υγρή κιμωλία, ρετσίνι, ταλκ ή μαγνησία είναι οι μόνες ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν επάνω στο σώμα ή στον εξοπλισμό. Απαγορεύονται οποιουδήποτε είδους λάδια, γράσα ή λιπαντικά.

 
EQUIP/FED GPA/IPO WDFPF GPC 100% RAW RPS IPL WPU WUAP
ΚΑΘΙΣΜΑ
SQ BAR
MONOLIFT
WRAPS 2.5 m 2.5 m 3 m 2.5 m 2.5 m 2.5 m
SLEEVES
ΠΑΓΚΟΣ
HEAD UP
HEELS UP
SUICIDE
REVERSE
ΑΡΣΗ
DL BAR
Scroll to Top