Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, η Ελλάδα κατακτά χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sigle Lifts της World Drug Free Powerlifting Federation. Πρόκειται για τον Κώνσταντίνο Αλεξόπουλο. Ο 46χρονος διεθνής μας, αγωνίστηκε στην κατηγορία Masters των 100 κιλών. Κατετάγη πρώτος στον κόσμο στην κατηγορία του, αφού κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του squat με 210 κιλά και του bench press, με 192,5 ενώ στο αγώνισμα των άρσεων θανάτου κατετάγη τρίτος σηκώνοντας 230 κιλά.
Η ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία ήρθε πολύ δύσκολα. Οι κριτές εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στον αθλητή μας, με αποτέλεσμα αρκετές προσπάθειές του να χαρακτηριστούν ως άκυρες παρόλο που κατάφερε να σηκώσει τα κιλά. Αυτό ήταν αναμενόμενο, καθώς σε μία τέτοια διοργάνωση οι λεπτομέρειες έχουν μεγάλη σημασία.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Word Drug Free Federation κύριος Wim Backelant και ο αντιπρόεδρος κύριος Neil Thomas, είχαν μεταβεί στην Ελλάδα στις 21 Μαρτίου 2015, για λογαριασμό του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου και ήταν οι εισηγητές της πρώτης σχολής κριτών Δυναμικού Τρίαθλου. Πιστοποίησαν 41 κριτές. Η χώρα μας θα έχει το δικαίωμα να στέλνει διεθνείς κριτές σε δύο χρόνια. Επίσης είχαν την επίβλεψη του Hellenic Challenge, μία διοργάνωση που τους άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ.
Οι επιτυχίες για την Ελληνική ομάδα δε σταμάτησαν καθώς ο Πάτροκλος Ανδρουλάκης-Κορακάκης, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία των 125 κιλών Εφήβων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στην κίνηση των άρσεων θανάτου. Στο αγώνισμα των πιέσεων πάγκου δεν κατετάγη καθώς ακυρώθηκε. O Ιωάννης Στρατάκης ήταν ο άτυχος του αγώνα, αφού αγωνίστηκε στην κατηγορία των 82,5 κιλών στην κίνηση των άρσεων θανάτου αλλά ακυρώθηκε καθώς απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες, ενώ διεκδικούσε το χάλκινο μετάλλιο αν κατάφερνε να σηκώσει τα 240 κιλά.
Ο πρόεδρος της World Drug Free Federation κύριος Wim Backelant επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΕΣΔΤ κύριο Χρόνη Τραστόγιαννο, ώστε να τον συγχαρεί για τους Έλληνες αθλητές. Μεταξύ των άλλων εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ανάπτυξη του Δυναμικού Τρίαθλου στην Ελλάδα και εξεδήλωσε την επιθυμία του, η Ελλάδα να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Νοέμβριο του 2016. Ο πρόεδρος του ΕΣΔΤ απάντησε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς υπάρχουν ελάχιστοι χορηγοί στην Ελλάδα που ασχολούνται με το Δυναμικό Τρίαθλο. Να σημειώσουμε ότι την Παγκόσμια Ομοσπονδία δε την ενδιαφέρει το φαίνεσθαι της διοργάνωσης. Δηλαδή δε δίνεται έμφαση στη διεξαγωγή της διοργάνωσης σε ακριβούς χώρους με εντυπωσιακή τελετή έναρξης κλπ, αλλά το 90% του κόστους της διοργάνωσης να αξιοποιείται για την διεξαγωγή ντόπινγκ τεστ, καθώς προτεραιότητα είναι να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι σε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές.
Το ΕΣΔΤ δηλώνει ότι η Ελλάδα θα δηλώσει ισχυρά το παρών και στις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις, δείχνοντας ότι θα πρέπει να μας υπολογίζουν σοβαρά εφεξής και ότι οι τρομερές αυτές επιτυχίες δεν ήταν ένα πυροτέχνημα από δυο τρεις μεμονωμένους αθλητές, χωρίς συνέχεια. Επόμενος στόχος για να διεκδικήσει νέες επιτυχίες η Ελλάδα, είναι το Μεσογειακό Κύπελλο που θα διοργανώσει η Ομοσπονδία του Ισραήλ, υπό την Παγκόσμια Ομοσπονδία GPA.