Ως διοργάνωση με διεθνή απήχηση, εξελίχθηκε το Hellenic Challenge 2015, ο διαγωνισμός Powerlifting και Kettlebell Sport (Bolt), ο οποίος διοργανώθηκε από το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου (ΕΣΔΤ) και τη Dynamo Kettlebells στις εγκαταστάσεις του CrossFit Chalandri, την Κυριακή 22 Μαΐου 2015, παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Wim Backelant.

Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος πενήντα ένας (51) αθλητές, τα ονόματα των οποίων είναι καταγεγραμμένα στις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες του Powerlifting και του Kettlebell που ανήκουν δε, στους επίσημα αναγνωρισμένους Διεθνείς Αθλητές. Mέχρι και την επόμενη αθλητική διοργάνωση, θεωρούνται οι κορυφαίοι στην Ελλάδα, αλλά και αρκετοί εξ' αυτών βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, στη διεθνή κατάταξη βάση των επιδόσεών τους. Αυτό ωστόσο θα το δούμε στην πράξη, όταν θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει 12-14 Ιουνίου στο Telford του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πέρα από τη συμμετοχή των αθλητών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, στο CrossFit Chalandri παραβρέθηκαν αρκετοί επίσημοι, καθώς και δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερς από διάφορους διαδικτυακούς τόπους ενημέρωσης, με αθλητικό περιεχόμενο.

Όσον αφορά τους επίσημους προσκεκλημένους ξεχώρισε η παρουσία του Προέδρου κ. Wim Backelant και του Αντιπροέδρου κ. Neil Thomas της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας World Drug Free Powerlifting Federation (WDFPF). Εκ μέρους της πολιτείας, το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου κ. Σέργιος Γκάκας, ενώ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της NAC HELLAS κ. Σοφοκλής Ταίηλορ. Την Παγκόσμια Ομοσπονδία International Kettlebell Lifting Federation εκπροσώπησε ο διευθυντής της στην Ελλάδα, κ. Σπύρος Κατσιγιάννης.

Επόμενος σταθμός, το 1ο Πανελλήνιο Powerlifting και Kettlebell Grand Prix, που ουσιαστικά θα είναι και η μεγαλύτερη εθνική διοργάνωση που θα γίνει στις 23-24 Μαΐου 2015, στο The Core CrossFit Box, στο Περιστέρι. Οι νικητές, πέρα από τον τίτλο του επίσημα Πρώτου Αθλητή στην Ελλάδα, θα διεκδικήσουν θέσεις για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, στις Διεθνείς Διοργανώσεις (Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια), που θα διεξαχθούν μετά τον Σεπτέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το Ε.Σ.Δ.Τ σε λίγες μέρες.

Αποτελέσματα Ηellenic Challenge 2015:

Powerlifting: Τα αποτελέσματα και την κατάταξη των αθλητών στα τρία διαφορετικά αγωνίσματα του Powerlifting μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας κάνοντας κλικ εδώ

Kettlebell: Στο Kettlebell Sport (Bolt) η διεθνής κατάταξη έχει την εξής σειρά :

  • Elite 3 , Elite 2, Elite 1

  • Pro Plus 3, Pro Plus 2, Pro Plus 1,

  • Pro 3, Pro 2, Pro 1

  • Semi Pro 3, Semi Pro 2, Semi Pro 1

  • Rank 1, Rank 2, Rank 3, Rank 4, Rank 5, Rank 6.

Τα αποτελέσματα και τη διεθνή κατάταξη των αθλητών στα αγωνίσματα του Kettlebell Sport (Bolt) Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Εκ της Επιτροπής Αγώνων

Comments are closed.

Scroll to Top