Αγωνιστικό Τεστ Δυναμικού Τριάθλου και Διαγωνισμός Kettlebell Sport (BOLT)

1. Οργανωτής

Το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου σε συνεργασία με τη Dynamo Kettlebells και υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου 2725/99 όπως ισχύει μετά το Ν.3057/02, προκηρύσσει αγωνιστικό τεστ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Single Lifts της Oμοσπονδίας World Drug Free Powerlifting Federation, που θα διεξαχθεί στις 12-14 Ιουνίου στο Telford του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης προκηρύσσει διαγωνισμό Kettlebell Sport (Bolt), σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας International Kettlebell Lifting Federation.

2. Ημερομηνία και Μέρος

Το Αγωνιστικό Τεστ Πρόκρισης θα διεξαχθεί την Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. στο Crossfit Chalandri, που βρίσκεται επί της οδού Σολωμού 14 στο Χαλάνδρι. Ανάλογα τις συμμετοχές το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει. Θα ενημερωθείτε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου για το τελικό πρόγραμμα από την Ιστοσελίδα μας (www.esdt.gr).

3. Κανονισμοί

α) Αγωνιστικό Τεστ Δυναμικού Τριάθλου

  • Οι διεθνείς κανονισμοί της World Drug Free Powerlifting Federation.
  • Ο ισχύων αθλητικός νόμος.
  • Σε θέματα Ντόπινγκ ισχύει ο ν.2725/1999 (Φ.Ε.Κ. 121 Α'), όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του ν. 3057/202 (Φ.Ε.Κ. 239 Α') περί καταπολέμησης του ντόπινγκ με τις σχετικές διατάξεις του ν. 3708/2008 (Φ.Ε.Κ. 210 Α' ).
  • Η παρούσα προκήρυξη, οι οδηγίες και τυχόν τροποποιήσεις τους. Σε περίπτωση αντίφασης υπερισχύουν της παρούσας προκήρυξης.
  • Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από τη παρούσα προκήρυξη θα αποφασίζει η Οργανωτική Επιτροπή.
  • Το Ε.Σ.Δ.Τ μπορεί να μεταβάλει ή να τροποποιήσει την προκήρυξη εφόσον κρίνει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος. Κάθε μεταβολή θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα.

β) Διαγωνισμός Kettlebell Sport (BOLT)

  • Οι διεθνείς κανονισμοί της International Kettlebell Lifting Federation.
  • Η παρούσα προκήρυξη, οι οδηγίες και τυχόν τροποποιήσεις τους. Σε περίπτωση αντίφασης υπερισχύουν της παρούσας προκήρυξης.
  • Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από τη παρούσα προκήρυξη θα αποφασίζει η Οργανωτική Επιτροπή.

3. Αγωνίσματα

α) Αγωνιστικό Τεστ Δυναμικού Τριάθλου

Οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα από τα εξής αγωνίσματα:
  • Κάθισμα με τη μπάρα (Squat)
  • Πίεση πάγκου (Bench press)
  • Άρση Θανάτου (Deadlift)
  • Δυναμικό Τρίαθλο (Powerlifting: Squat, Bench press, Deadlift)
Οι αθλητές έχουν δικαίωμα εκτέλεσης τριών προσπαθειών σε κάθε κίνηση. Στα αποτελέσματα προσμετράται η προσπάθεια με τα περισσότερα κιλά. Νικητής είναι αυτός που σήκωσε το μέγιστο βάρος στην κατηγορία του. Ωστόσο για την πρόκρισή του θα ισχύσουν και άλλα κριτήρια, όπως η τεχνική, η συμμετοχή του σε άλλους αγώνες, η προσωπική του επιθυμία για εξέλιξη και η δυνατότητά για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες.

β) Διαγωνισμός Kettlebell Sport (BOLT)

Οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα από τα εξής αγωνίσματα:
  • ΑΡΑΣΕ με ένα Kettlebell
  • ΕΠΟΛΕ-ΖΕΤΕ με ένα ή δύο Kettlebells
  • ΖΕΤΕ με δύο Kettlebells
Οι νικητές ανακηρύσσονται με βάση το μέγιστο συνολικό βάρος που μπορούν να σηκώσουν με μία άρση μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα λεπτών (αριθμός επαναλήψεων × βάρος kettlebell που χρησιμοποιεί κάθε αθλητής/αθλήτρια)

5. Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Έλληνες και Αλλοδαποί πολίτες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας και είναι εγγεγραμμένοι αθλητές του Ε.Σ.Δ.Τ (η εγγραφή γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα μας esdt.gr, είναι δωρεάν και αρκεί να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα στον σύνδεσμο με την ένδειξη “Γίνε Αθλητής”). Οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν την ημέρα εκείνη, Ιατρική Βεβαίωση (Παθολόγο ή Καρδιολόγο ή Γενικό Ιατρό ή Αθλητίατρο) ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και είναι υγιείς. Όσοι αθλητές έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση σε προηγούμενη διοργάνωση, δε χρειάζεται να φέρουν εκ' νέου καθώς ισχύει για (1) ένα χρόνο.

6. Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας που βρίσκεται στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας μέχρι την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

7. Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για το Αγωνιστικό Τεστ Δυναμικού Τριάθλου είναι 10 ευρώ, ανεξάρτητα πόσα αγωνίσματα θα δηλώσετε συμμετοχή. Το κόστος συμμετοχής για το Kettlebell Sport (Bolt) είναι 10 ευρώ, ανεξάρτητα σε πόσα αγωνίσματα θα δηλώσετε συμμετοχή. Αν διαγωνιστείτε στο Δυναμικό Τρίαθλο και στο Kettlebell Sport (Bolt) το κόστος είναι 20 ευρώ. Τα χρήματα θα καταβληθούν την ημέρα των αγώνων κατά τη ζύγιση. Σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των χρημάτων για κοινωνικούς λόγους, η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τη δωρεάν συμμετοχή.

8. Εξοπλισμός - Αθλητική Περιβολή

α) Αγωνιστικό Τεστ Δυναμικού Τριάθλου

  • Ηλικιακές κατηγορίες: Teenage (18-19), Junior (20-23), Open (18+) και Master (40+).
  • Κατηγορίες βάρους: - Άνδρες: 52, 56, 60, 67.5 , 75, 82.5, 90, 100, 110, 125, 145, 145+ - Γυναίκες: 44, 47.5, 53, 58.5, 63, 70, 80, 90, 90+
  • Χωρίς εξοπλισμό (Unequipped): - Μαγιό-Κολάν (ολόσωμο ή δύο κομμάτια ή κοντό χωρίς ειδικές ραφές) - Ζώνη - Παπούτσια - Ψηλές κάλτσες (πχ ποδοσφαιρικές) - Wrist wraps (1 m μήκος – 8 cm πάχος)
  • Με εξοπλισμό (Equipped) - Μαγιό-Κολάν (ολόσωμο με ή χωρίς ειδικές ραφές) - Ζώνη - Παπούτσια - Ψηλές κάλτσες (πχ ποδοσφαιρικές) - Wrist wraps (1 m μήκος – 8 cm πάχος) - Knee wraps (2 m μήκος – 8 cm πάχος)

β) Διαγωνισμός Kettlebell Sport (BOLT)

Οι αθλητές στο Kettlebell Sport (Bolt)πρέπει να φορούν σορτς που να μην σκεπάζουν τα γόνατα έτσι ώστε να είναι εμφανής η πλήρης έκταση των γονάτων στη θέση στήριξης πάνω από το κεφάλι. Ομοίως, να φορούν κοντομάνικες μπλούζες για να φαίνεται η πλήρης έκταση των αγκώνων στη θέση στήριξης πάνω από το κεφάλι. Οι αθλητές πρέπει να φορούν παπούτσια, δεν μπορούν να αγωνιστούν ξυπόλητοι.

9. Ζύγιση

Μία ώρα πριν των αγώνα του γκρουπ.

10. Κριτές

Θα διαιτητεύσουν επίσημοι πιστοποιημένοι κριτές της WDFPF και της IKLF.

11. Αποτελέσματα - Απονομή - Έπαθλα

α) Αγωνιστικό Τεστ Δυναμικού Τριάθλου

Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία-WDFPF και θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΔΤ.

β) Διαγωνισμός Kettlebell Sport (BOLT)

Θα δοθούν διπλώματα επίδοσης και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία-IKLF και θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Dynamo Kettlebells.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει λήξει.

Comments are closed.

Scroll to Top